Hívjon minket! +36 30 837 2002

dr. Horváth Lóránt

dr. Horváth Lóránt

vezető ügyvéd [H], Európai Közösségi Jogász [A], adójogi szakjogász [H], egyetemi oktató [H], partner

dr. Horváth Lóránt
  • Mobiltelefon: +36 30 230 9100
  • Email: drhorvath@horvathlawyers.hu
Tanulmányok

Egyetemi tanulmányait 1990-ben vegyész szakon kezdte a Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karán Debrecenben, de ott nem diplomázott. Jogi diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Állam-, és Jogtudományi Karán szerezte meg 2008-ban. Adójogi szakjogászi képesítését 2012-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében kapta meg. 2013-ban szakvizsgázott.


Az elmúlt húsz évben ügyvezetői, vezérigazgatói, később jogi igazgatói tisztségeket töltött be számos külföldi [Hinduja Group, London, Nagy-Britannia, Delhi, India / Dekra AG, Stuttgart, Németország / Guttenbrunn Müller Gruppe, MGG, Amstetten, Ausztria] és hazai vállalatnál, amellyel mélyreható tapasztalatokat szerzett a nemzetközi kereskedelem, befektetések és egyéb üzleti területek jogi és menedzsment vonatkozásában.

2008 és 2015 között a Rendőrtiszti Főiskola majd a jogutód Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának oktatója, megbízott tanszékvezetője, a rendészeti vezető mesterszak felelőse volt. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Jog- és Társadalomelméleti Tanszékének megbízott oktatója. 2014-től a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. 2019-től Európai Közösségi Jogászként a Bécsi Ügyvédi Kamara tagja. Rendszeres szereplője és jogi tanácsadója az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorának.


Jogi szakterületei:
gazdasági bűncselekmények, különösen a költségvetési csalás, adójog, gazdasági jog

Beszélt nyelvek:
magyar [anyanyelv], angol [felsőfok, business tárgyalóképes], német