Hívjon minket! +36 30 837 2002

dr. Hajós Attila

dr. Hajós Attila

ügyvéd, adójogi szakjogász, partner

dr. Hajós Attila
  • Mobiltelefon: +36 30 576 6210
  • Email: drhajos@horvathlawyers.hu
Tanulmányok

A Rendőrtiszti Főiskola Vámigazgatási Szakán szerzett vámigazgatási tiszti diplomát, szakdolgozatát a szervezetten elkövetett vámbűncselekményekről írta. Jogi tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen folytatta. Az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében adójogi szakjogászi képzésben vett részt.


19 évet töltött a Vám- és Pénzügyőrség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományában, több szervezeti egységnél a Vámhivatalnál, a VPOP-nál, a NAV Központi Hivatalnál, a NAV Kiemelt Adó-és Vám Főigazgatóságánál, a NAV Fellebbviteli Igazgatóságánál többféle szakterületen és beosztásban. Ezalatt széleskörű gyakorlati tapasztalatot szerzett a vám-, jövedéki-, fémkereskedelmi- és adóigazgatási eljárásokban, a jogi felvilágosító munkától kezdve a hatósági [ellenőrzési] tevékenységen át egészen a peres képviseletig. Részese volt az uniós csatlakozás vámszakmai előkészítését megvalósító szakmai stábnak, rendszeresen képviselte Magyarországot Brüsszelben a Vámkódex Bizottság ülésein.  Több szakmai cikk szerzője és szakkönyv társszerzője.

2016-ban szerelt le alezredesi rendfokozatban, azóta a HorvathLawyers Hungary ügyvédje és partnere. 2018 óta a Vámjogi Szakértői Hatósági Vizsga vizsgabiztosa, 2019-től a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége Fémszekciójának vezetője.


Jogi szakterületei:
gazdasági bűncselekmények, különösen a költségvetési csalás, adójog, vám- és jövedéki ügyek, fémigazgatási ügyek

Beszélt nyelvek:
magyar [anyanyelv], német [középfok, tárgyalóképes], angol [alapfok]

A great city, whose image dwells in the memory of man, is the type of some great idea. Rome represents conquest; Faith hovers over the towers of Jerusalem; and Athens embodies the pre-eminent quality of the antique world, Art.
Contact Us

Latest Posts

Contact Us

SEND MESSAGE